You have added this product to your favorite list.
You have removed this product from your favourite list.
This company has been added successfully. Check My Favourite.
This company has been removed from your favourite list.
This company has been added to your inquiry cart.
This company has been removed from your inquiry cart.
This product has been added to your inquiry cart.
This product has been removed from your inquiry cart.
Maximum number of Product/Company has been reached in inquiry cart.
Login to NEWPAGES
Stay signed in
Daily Login Reward

Congratulations! You’ve earned your daily login reward for today!

5 NP PointHere are the reward you’ve earned!
Check your Daily Login Rewards

Be sure to come back everyday for more rewards!
Thanks!

Back
Seni Jaya Logo
Pelawat

HAI KEE HUNG SDN BHD

HAI KEE HUNG SDN BHD
TENTANG KAMI --- Hai Kee Hung Sdn. Bhd. (HKHSB)

Hai Kee Hung Sdn. Bhd. (HKHSB) mengedarkan makanan laut sejuk beku berkualiti tinggi sejak 1994, termasuk ikan, udang, sotong, ketam, kupang, kerang, udang galah, dll., semuanya bersumber dari perairan tidak tercemar hasil laut Sabah.

Syarikat ini diasaskan oleh Encik Kang Chew See, yang mempunyai pengalaman lebih 40 tahun dalam industri makanan laut. Pada tahun yang sama, seorang lagi veteran industri makanan laut, Encik Khor Ah Bah menyertai beliau dan telah menguruskan jabatan borong.

LOKASI ANAK SYARIKAT

Syarikat kami menguruskan 6 anak syarikat di Sabah dan Kuala Lumpur:

- Hai Kee Hung Fisheries SDN BHD (HKHFSB)
- Haiky Borneo Sdn Bhd (HBSB)
- Haiky Marketing Sdn Bhd (HMSB)
- Haiky Aquaculture Sdn Bhd (HASB)
- Haiky Seafood Industries (M) S/B (HSISB)
- Pure Ocean Resources Sdn Bhd (POR)

Anak Syarikat

Setiap anak syarikat adalah saling bergantung, daripada pemprosesan bahan mentah sehinggalah kepada pengedaran produk sejuk beku kepada pelanggan. Pelanggan kami termasuk penjual ikan, pengedar makanan laut, peruncit, katering, restoran, pengusaha hotel, resort dan pengimport luar negara.

Perkhidmatan Kami

Sebagai sebuah kilang dan ladang untuk keseluruhan rantaian nilai, Haiky Aquaculture Sdn Bhd mampu membekalkan 80 tan ketam kulit lembut dan 1,500 tan udang Vannamei setahun. Makanan laut yang dituai hidup ini kemudiannya diedarkan oleh Haiky Borneo Sdn Bhd dan Haiky Seafood Industries Sdn Bhd ke pasaran tempatan untuk pemborongan dan runcit dan dieksport ke negara seperti Jepun, Korea, China dan Taiwan. Selepas menerima produk makanan laut beku, Hai Kee Hung Fisheries Sdn Bhd akan menjualnya di Pasar Borong Selayang.

Ibu Pejabat

Hai Kee Hung Sdn Bhd bertanggungjawab untuk membekalkan makanan laut sejuk beku premium kepada restoran B2B dan pertubuhan perkhidmatan makanan. Turut termasuk dalam rangkaian itu ialah Pure Ocean Resources Sdn Bhd, yang menyelia proses pembuatan jenama makanan laut seperti Nikudo, Zana dan Yoki, memastikan kualiti mereka memenuhi piawaian yang ketat. Akhir sekali, Haiky Marketing Sdn Bhd ialah kedai runcit makanan laut sejuk beku dengan cawangan di Kepong, Klang, Kota Kinabalu, Petaling Jaya, Selayang, Ampang dan Sri Petaling.

Pemasaran

Bertanggungjawab untuk penternakan udang dan ketam kulit lembut, eksport ketam hidup, pemprosesan makanan laut, pemborongan, pembekalan, import, eksport, pengedaran dan peruncitan, HKHSB ialah perkhidmatan makanan laut beku sehenti di Malaysia, berusaha untuk mengembangkan pemasaran tempatan dan antarabangsa.

Komersil

Untuk memenuhi keperluan pasaran B2C, HMSB telah mempercepatkan proses pendigitalan. Syarikat kami melancarkan perkhidmatan penghantaran dalam talian makanan laut sejuk beku melalui laman web rasmi online.nikudo.com.my atau Shopee, membolehkan pelanggan membeli makanan laut sejuk beku berkualiti tinggi dengan mudah. Syarikat kami akan menghantar produk ke depan pintu pelanggan.
Show More Info
Send us your inquiry or question
Pejabat Utama

HAI KEE HUNG SDN BHD (302130-P)
Lot 17, Jalan E 1/4, Kawasan Perindustrian Taman Ehsan, 52100 Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia.
Google Maps Waze

Tel: +603-6276 2797, +603-6275 2797

Emel: enquiry@hkh.com.my
Laman Web: https://www.hkh.com.my
Laman Web: https://hkh.newpages.com.my/
Laman Web: http://hkh.n.my/

Powered by NEWPAGES