You have added this product to your favorite list.
You have removed this product from your favourite list.
This company has been added successfully. Check My Favourite.
This company has been removed from your favourite list.
This company has been added to your inquiry cart.
This company has been removed from your inquiry cart.
This product has been added to your inquiry cart.
This product has been removed from your inquiry cart.
Maximum number of Product/Company has been reached in inquiry cart.
Login to NEWPAGES
Stay signed in
Daily Login Reward

Congratulations! You’ve earned your daily login reward for today!

5 NP PointHere are the reward you’ve earned!
Check your Daily Login Rewards

Be sure to come back everyday for more rewards!
Thanks!

Back
Seni Jaya Logo
Hwanam TCM Acupuncture Centre
Hwanam TCM Acupuncture Centre (JM0809077-P)
Pelawat
Waktu Pejabat
Isnin - Selasa 9:00 AM - 5:30 PM
Rabu Closed
Khamis - Ahad 9:00 AM - 5:30 PM
We are Closed on Public Holiday

Hwanam TCM Acupuncture Centre

Hwanam TCM Acupuncture Centre
Shifu terkenal membantu pelanggan Menjadi lebih baik!

Hwanam TCM Acupuncture Centre ditubuhkan pada tahun 1968 oleh datuknya, Shifu Heng Dinglin, dan telah diturunkan kepada generasi ketiga ketua, Shifu Heng Siang Rong. Dia telah mengamalkan urutan selama 14 tahun. Dia berkata secara terus terang bahawa cabaran terbesar sepanjang perjalanan adalah untuk sentiasa mencabar kognisinya dan memecahkan pemikirannya sendiri. Masih banyak masalah yang tidak dapat diselesaikan. Kaedah nenek moyang keluarga memang bagus, tetapi dengan perubahan zaman, tabiat dan punca manusia juga banyak berubah.

Shifu Heng telah belajar dan bertambah baik secara berterusan selama 14 tahun mengamalkan urutan, dan akhirnya membentuk sistem urutannya sendiri Awakening Therapy, yang menyelesaikan masalah dari akar!

Ikuti perkembangan zaman, terapi pemikiran juga harus diperhalusi

Kerana etiologi berbeza, jadi idea urutan adalah berbeza sama sekali. "Apabila anda mempunyai beberapa kemasyhuran, anda akan melihat lebih banyak jenis pelanggan; anda akan mempunyai lebih ramai pelanggan dan anda akan menghadapi lebih banyak masalah yang tidak dapat anda selesaikan. Oleh itu, kita mesti sentiasa mempelajari kaedah baru, menggabungkan kaedah lama untuk memperbaiki urutan sedia ada. .”

Shifu Heng berkata, ketika mula-mula dia mula mengamalkan urutan, dia bertemu dengan seorang pelanggan yang terus-menerus terhantuk di dinding dengan sakit kepala, tetapi dia tidak berdaya membantu. Dia dengan tegas pergi ke Guangzhou pada tahun 2009 untuk belajar. "Selepas belajar daripada shifu, saya rasa seolah-olah dua urat Ren dan Du tiba-tiba terbuka. Barulah saya sedar yang saya masih kurang tahu tentang urutan!"

Awakening Therapy memulihkan keadaan badan

Shifu Heng belajar daripada ramai pakar urut terkenal, memberi tumpuan kepada urutan tradisional. Pembelajaran shifu telah berterusan selama 14 tahun sehingga kini. Selepas kajian jangka panjang, dia menyedari bahawa walaupun kaedah urutan yang berbeza mempunyai pandangan yang berbeza mengenai butiran tertentu, dia berhati-hati mencipta gabungan kekuatan setiap orang selepas tempoh penerokaan dan penyelidikan yang panjang - Awakening Therapy. Apabila saya berjumpa pelanggan dengan sakit bahu 14 tahun lalu, kami mungkin hanya mengurut bahu pelanggan untuk merehatkannya. Selepas masalah itu selesai, pelanggan mungkin kembali semula dalam seminggu atau dua minggu."

Merujuk kepada kaedah urutan traditional, Shifu Heng berkata sambil tersenyum, "Disebabkan saya masih sambung belajar dalam kelas, kaedah urutan telah diselaraskan. Kami sentiasa menambah baik kaedah urutan kami sendiri untuk memulihkan keadaan pelanggan."

Manfaatkan pelanggan dan tingkatkan teknologi untuk meninggalkan warisan

Ketika bercakap tentang pencapaian urutan tradisional di China Selatan, Shifu Heng menggunakan kaedah urutan yang paling berkesan pada pelanggan. "Menjadi lebih baik" adalah misi saya dan saya akan terus bekerja ke arah ini dan terus meningkatkan Awakening Therapy yang pasti dapat membantu lebih ramai orang.

Ketika mula belajar, bapa saya yang juga seorang osteopat berkata saya bodoh dan menghabiskan semua wang saya ke dalam yuran pengajian urutan tradisional. Tetapi saya tidak menyangka ia satu pembaziran, tetapi sangat berguna. Shifu Heng dengan bangganya berkata bahawa kira-kira 60% daripada pelanggan di klinik TCM China Selatan adalah orang Melayu, dan mereka adalah klinik TCM yang paling ramai dilawat oleh orang Melayu di Johor. Mereka datang kepada kami dan menerima urutan tradisional Cina.

"Saya pernah bertemu dengan seorang pelanggan yang sakit kepala di klinik perubatan Cina Selatan China. Dia tidak dapat melihat langsung ke matahari dan perlu memakai cermin mata hitam untuk melihat ke atas; tetapi kini dia sembuh selepas hanya satu urutan". Wajah Shifu Heng dipenuhi dengan senyuman bangga. Berjaya menyembuhkan pesakit adalah pencapaian terbesar dalam hidup dia.

"Klinik Perubatan Cina Tradisional China Selatan adalah generasi ketiga generasi saya. Ia adalah satu penghormatan besar untuk dipilih sebagai Duta Kesihatan Antarabangsa Asia Pasifik kali ini. Saya berharap saya dapat menyampaikan apa yang saya pelajari, dan berharap suatu hari nanti lebih ramai yang boleh menguasai urutan ini. Teknologi akan membantu lebih ramai orang.
Show More Info
Send us your inquiry or question
Pejabat Utama

Hwanam TCM Acupuncture Centre (JM0809077-P)
52, Jalan Cengal, Taman Batu Pahat, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia.
Google Maps Waze

Tel: +607-434 1370

Emel: hengsr@gmail.com
Laman Web: https://www.hwanamtcm.com
Laman Web: https://hwanamtcm.newpages.com.my/
Laman Web: http://hwanamtcm.n.my/

Powered by NEWPAGES